Marirea Sanilor

Interventia chirurgicala de marire a sanilor...

Rinocorectia

Este interventia chirurgicala de modificare a...

Marire Buze

Scopul acestei operatii este marirea volumului...

Lipoaspiratia

Este interventia chirurgicala de modelare a...

Clinica Dr Silviu Marinescu

Liftingul facial

 

Liftingul Facial

Din nefericire primele semne ale imbatrinirii apar la nivelul fetei si se traduc prin scaderea cantitatii de grasime si cresterea laxitatii tegumentului care devine ridat si ptozeaza sub efectul gravitatiei.

Liftingul facial este procedura de intindere a tegumentului si a tesuturilor subtegumentare cu indepartarea pielii in plus de la acest nivel, ceea ce reda fetei apectul tanar si proaspat.

Liftingul facial poate fi insotit sau nu de lifting la nivelul

gatului; pentru rezultate mai bune este de dorit sa se efectueze ambele proceduri.

Cel mai mult beneficiaza de lifting facial persoanele in varsta de 40-60 ani, dar se obtin rezultate foarte bune si la persoane mai in varsta.

Interventia se realizeaza sub anestezie generala si incepe prin realizarea unor incizii la nivelul bazei de implantare a urechilor anterior si posterior prelungite in pielea paroasa a capului, aceste incizii oferind un bun abord pentru realizarea interventiei cat si niste cicatrici postoperatorii discrete, situate "strategic". Se decoleaza tegumentul si se intinde pielea si se repozitioneaza tesuturile profunde, dupa care se excizeaza tegumentul in exces si se efectueaza suturile tegumentare. Cel mai frecvent este necesara montarea unor tuburi de dren care sa previna formarea unor hematoame in primele zile postoperator.

In prima saptamana postoperator edemul atinge nivelul maxim. De aceea este de dorit sa dormiti cu capul mai sus pe mai multe perne si sa urmati un tratament antibiotic si antiinflamator prescris de chirurgul dvs.

Interventia necesita spitalizare, pacientul ramanand pana a doua zi la clinica. Postoperator imediat fata va avea un grad variabil de edem si echimoze care se vor estompa in cca 10 zile, de aceea reintegrarea sociala si profesionala se va face dupa 2 saptamani de la interventie cand se vor indeparta atat firele de sutura cat si pansamentele.

 

 

Articol scris de catre Dr Marinescu Silviu Adrian